diumenge, 3 de maig del 2015

Les avellanes d'en Dídac



Aquesta setmana el Dídac va portar avellanes per repartir entre tots els Bombers. Durant una estona vam estar parlant dels fruits secs i de les avellanes. Com que vam descobrir que tenien una closca molt dura i a l’escola no les podíem obrir, vam decidir de repartir-les i menjare-nos-les a casa.

El que no s’esperava ningú va ser la forma tan original que va tenir el Dídac de repartir-nos les avellanes. Com que no sabíem quantes n’hi havien ni quantes en tocàven, vam fer un càlcul estimat, 2 avellanes per cada Bomber.

El Dídac va començar a repartir les avellanes d’una en una, sense cap ordre i quan se’n va adonar, va veure que havia de fer més atenció ja que tenia companys amb dues, amb una o amb cap avellana.

Però, el problema va arribar quan vam veure que encara hi havien  moltes avellanes a dins de la bossa. Vam decidir que en donariem quatre a cadascú. El Dídac va seguir amb la seva forma tan original i divertida de repartir fins que va arribar el caos de les avellanes. Cadascú li anava dient al Dídac si n’hi faltàven, si ni sobraven o si ja les tenia totes. 

Vam descobrir que repartint avellanes també és poden fer matemàtiques, doncs, vam passar una estona ben divertida fent càlcul mental.




Dídac, gràcies per portar-nos avellanes i gràcies per ensenyar-nos matemàtiques d’una forma tant divertida !.


Salutacions

                                     
Glòria

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada